У Москві на Боровицькому пагорбі 3 листопада запланована закладка першого каменя на місці встановлення пам'ятника київському князю Володимиру.

 

Природний камінь для цього доправили з окупованого Севастополя, пише Крим.Реалії.

"Природний камінь доставлений із Херсонеса (Крим). За історичними свідченнями, хрещення Великого князя Володимира відбулось 988 року в місті Херсонесі, або Корсуні, як його називали раніше на Русі. При хрещенні великому князю було дано ім'я Василь", – повідомляє мінкульт РФ.

За даними міністерства, місце для пам'ятника обрали жителі столиці методом інтернет-опитування, яке проводило російське військово-історичне товариство, а також згідно з результатами голосування на порталі "Активний Громадянин". Пам'ятник, який встановлять на Боровицькому пагорбі, створив на народні пожертвування скульптор Салават Щербаков.

Спочатку пам'ятник планували встановити на Воробйових горах. Однак це рішення викликало незадоволення у суспільстві й масові протести. Влада вирішила перенести місце встановлення пам'ятника.

Як відомо, раніше Денисова зазначила, що до музею Ермітаж (Санкт-Петербург) вивозять експонати з музеїв Криму, в тому числі унікальні колекції з "Херсонеса Таврійського".

Денисова зазначила, що громадяни України з інформаційних джерел дізнаються також про вивезення в Ермітаж колекцій із Судака, з Центрального музею Тавриди в Сімферополі.

На сайті російського уряду 20 жовтня опублікували розпорядження про включення більше 220 об'єктів на території Криму і Севастополя до списку культурних об'єктів федерального значення.

У зв'язку з цим міністерство культури України заявило про протиправність цих дій з боку Росії.

Пізніше колектив "Херсонесу Таврійського" спростував інформацію про вивезення унікальних предметів з музею до Ермітажу у Санкт-Петербург. 


    фейсбук