В Україні можливі землетруси, подібні італійським. Про це заявляє заступник директора Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзера, повідомляє «5 канал».

Зокрема, аналізуючи недавні руйнівні землетруси в Італії, Кендзера наголосив, що сейсмоактивних пояс, що охоплює постраждалу країну, частково зачіпає і Україну. Вчений упевнений, що виключати повторні підземні поштовхи на Донбасі чи в інших регіонах України не можна, адже Маріуполь, південні області - особливо Одеса - Прикарпаття і Закарпаття знаходяться в зоні можливої сейсмічної активності.

- На нашій території, на жаль, також можуть бути землетрусу. Ми розташовані в тій же зоні, що й Італія - це потужний сейсмоактивних пояс нашої планети, який утворився в результаті того, що Африканська плита ніби тисне знизу вгору по карті, а Євразійська навпаки - рухається назустріч. Очевидно, що зіткнення таких величезних мас призводить до того, що виникають такі напруги, ці напруги реалізуються у вигляді рухів і землетрусів. Землетрус, який стався в Маріуполі відбулося на краю цього сейсмоактивного поясу, який, на жаль, охоплює також і Карпати наші, і Одеську область, Миколаївську, ну і йде на Крим, - підкреслив він.


    фейсбук