Докази російських злочинів – у музей. Таку експозицію зібрали у Черкасах. Поповнює виставку працівниця закладу та її чоловік-військовослужбовець.

Що можна побачити у музеї – розповіла «5 каналу» Яна Лимаренко.

Майже червона доріжка, на підлозі у музеї – російський триколор. Його розстеляє перед усіма відвідувачами музейна працівниця пані Ірина. російський непотріб тут – як експонати.

Екскурсія в цьому залі розрахована на годину, але розповідей Ірина має набагато більше.

Так дбають про обізнаність відвідувачів, кажуть у музеї. Цивільні мають бачити докази російською агресії, більше знати про роботу військових та злочини держави-агресорки.

"Люди, які приходять, особливо діти, мають знати, що десь далеко йде війна і вона не настільки далеко як нам здається, вона може прийти до кожного в дім і ми повинні і допомагати, і співчувати, все це знати і пам'ятати", – зазначають у музеї.

"Звісно, що ці речі вкрай важливо зберігати, щоб в майбутньому довести до українців і молодого покоління, хто такі сусіди, хто такі росіяни, щоб в майбутньому не було таких наслідків як зараз", – зазначає Олександр Лимаренко (чоловік Яни) .

Експозицію в музеї оновлюють постійно. Намагаються зібрати якнайбільше доказів російських злочинів та відваги українців.


    фейсбук