Якщо ви запланували тривалий відпочинок з пішим походом, вам потрібно взяти з собою рюкзак з припасами і туристичним спорядженням, що пригодяться вам під час подорожі.

 

На сьогоднішній день існує величезна кількість туристичних товарів, які можуть зробити ваш тур максимально комфортним. Це і різноманітні намети та спальники, газові горілки-зарядки для телефонів і гаджетів, самонадувні матраци, ножі та лопатки, спеціальний туристичний одяг ... і багато-багато іншого, з переліком сучасних туристичних товарів можна ознайомитись на сайті https://supertool.ua/

Замість того, щоб просто вкинути ваші речі в свій рюкзак, знайдіть час, щоб спланувати, що саме вам знадобиться, а що не буде потрібним. Таким чином, ви зможете правильно спланувати масу своєї поклажі, а всі речі будуть правильно розміщені і ви зможете їх легко витягти в дорозі. Декому, на перший погляд, упорядкування рюкзака деяким здається неважливим, проте -  це дуже відповідальне завдання, яке може зробити різницю між незручним походом і фантастичною прогулянкою на природі.

1. Підберіть правильний  рюкзак. Коли ви подорожуєте пішки, ви гідно оціните наявність найлегшого вантажу на своїй спині. Виберіть легкий і зручний рюкзак, який ви знайдете, головне, щоб він міг вмістити всі необхідні вам речі для вашої подорожі.

Місткість рюкзака традиційно вимірюється в літрах, варіації яких знаходяться в діапазоні від 25 до 90 літрів. Якщо ви запланували похід на одну добу, то вам буде достатньо рюкзака в діапазоні від 25 до 40 літрів, тоді як середній розмір для походу, що триватиме 5 діб і довше,   від 65 до 90 літрів.

Крім тривалості вашої поїздки, є ще одна складова, яка бере участь у виборі розміру рюкзака - це сезон, в якому ви будете подорожувати. Вам знадобится більший рюкзак для піших прогулянок в зимні та осінні місяці, коли треба буде носити важкі речі: теплий одяг, додаткове туристичне спорядження.

Переважна більшість рюкзаків виготовляються з внутрішніми рамами, які підтримують вагу, хоча до сьогодні можна знайти кілька рюкзаків з зовнішнім каркасом, призначених для того, щоб витримувати важкі навантаження. В будь-якому випадку, замість того, щоб просто носити стандартний рюкзак, знайдіть той, який спеціально зроблений для туристичних походів

2. Зберіть необхідні речі. Коли ви вже все-таки наважитеся на похід, вам потрібно буде покласти тільки предмети першої необхідності. Можливо з'явиться спокуса покласти в рюкзак відеокамеру, журнал чи улюблений одяг, однак не варто цього робити, тому що все це зайва вага. Упакуйте тільки стільки, скільки вам потрібно для конкретно цієї подорожі. Добре подумайте, що саме вам слід покласти для конкретного походу, враховуючи, наскільки насиченим буде графік, кількість днів, проведених в поході і звичайно, якою буде погода.


    фейсбук