Люди, які почали кататися минулої зими та хочуть мати власне обладнання або хочуть почати кататися на власному сноуборді, можуть задаватися питанням: «Яку дошку мені купити та де її купити?». Ось кілька порад.

Сноуборди - при виборі дошки виникає ряд питань: сноуборди якого виробника найкращі, які дошки мені потрібні, чим вони відрізняються і, нарешті, де їх взяти? Ми постараємося відповісти на всі ці питання.

Але перед цим покупець сам повинен відповісти на кілька запитань і дізнатися кілька речей:

  1. Ваш зріст та вага.
  2. Де ви збираєтеся кататися найчастіше.
  3. На якому снігу ви збираєтеся кататися: глибокому та пухнастому (поза трасами), траси з льодовими ділянками.
  4. В якому стилі ви збираєтеся кататися найчастіше: фрірайд по пухкому глибокому снігу, фрірайд по трасах, фристайл-парк, міський / вуличний (джіб-місто) або все відразу.
  5. Скільки днів в році ви збираєтеся кататися на дошці.

Яка дошка вам потрібна?

Одне з головних питань — якої довжини купити дошку? Найпопулярніший міф — дошка повинна доходити до підборіддя / носа. Це дуже помилкова думка. Фактично, найважливіший фактор при виборі довжини дошки — це вага. Чим вона більша, тим довше буде потрібно дошка. Деякі виробники також вказують діапазони ваги для цієї довжини на додаток до довжини дошки.

Чому так важлива вага? Можна «пошкодити» дошку занадто великою вагою. Вона може зламатися, скажімо, коли ви спускаєтеся з великого трампліна і виникає велика віддача. Виробники роблять дошки на певне значення по вазі. Виходить, якщо ваша вага не відповідає довжині дошки, ви можете не отримати те, що обіцяв виробник.

Гнучкість / м'якість дошки — вибирається відповідно до стилю катання і хобі. Фрістайл-парк і стаксель м'якша, для фрірайду і глибокого пухкого снігу твердіша, ніж скейтборд для хафпайпа. М'які дошки більше підходять новачкам. Однак при катанні на високих швидкостях м'яка дошка стає нестійкою. Але знову ж таки, люди, які важать більше, повинні вибирати більш жорсткі дошки.

Вибирайте сноуборд за статевою приналежністю

Жіночі дошки трохи легше, вже і випускаються меншого розміру. Вони також пристосовані до більш низького центру тяжіння. Вони створені для жінок, які менше і легше ніж чоловіки. Для дітей теж є ряд дощок від відомих виробників.

Де купити кращий сноуборд за мінімальною ціною?

В Україні кращий магазин пропонує туристичне спорядження — це Terra Incognita. Тут вам запропонують професійну допомогу у виборі сноуборда — продавці знають свою справу і швидко відповідають на питання. А каталог сайту налічує величезну кількість сноубордів відомих виробників.


    фейсбук