Для більшості з нас відпочинок у Карпатах асоціюється з зимовим періодом. І це не дивно, адже зимові Карпати здатні подарувати насолоду не лише любителям їзди на лижах чи сноуборді, інфраструктура для яких з кожним роком стає усе розвинутішою та комфортнішою.

Однак Карпати – це ідеальне місце для відпочинку упродовж всього року. Чи це весна, літо чи зима – в Карпатах завжди можна гарно відпочити та оздоровитися.

Чарівливою приманкою карпатського краю є природа, повідомляє сайт https://www.respecthotel.com.ua/rest_karpaty/

В такий відпочинок хочеться втекти від метушливого урбаністичного життя. Для тих, хто ні разу не був на відпочинку у Карпатах, варто почати із найбільш диких, незайманих місць. Де гори густо вкривають дерева та трава, поміж яких збігають гірські струмочки, формуючі верткі гірські річки. Також в українських Карпатах можна зустріти високогірні озера та справжнісінькі водоспади, висота яких, часом, сягає 90 метрів.

Найбільші водоспади знаходяться в Івано-Франківській області.

Не залишить байдужим нікого і неповторна карпатська кухня, зі своїм насиченим колоритним смаком. Тому потрапивши в Карпати неодмінно скуштуйте бограч, банош, бринзу тощо.

Варто додати, що одне село в Карпатах не схоже на інше, навіть ті села, що розташовані на відстані кількох кілометрів, можуть вас здивувати по-новому, адже кожне з них має свою неповторну природу та самобутню культур.

Однак, головною родзинкою відпочинку у Карпатах можна вважати гірське повітря. Насичене киснем та природними запахами, воно зовсім позбавлене вихлопних газів, пилу, промислової кіптяви. Саме завдяки цьому повітрю, людина, що опинилася в Карпатах почувається краще, відновлює свої сили та міцнішає тілом, адже гірське повітря покращує мікроцеркуляцію, підвищує імунітет, знижує активність алергій та знижує хронічну втому організму.

Та все ж більшість туристів їде в Карпати саме заради зимового гірськолижного відпочинку. Найпопулярнішими гірськими курортами в Україні є Буковель, Мигово, Красія, Славське, Орявчик та багато, багато інших гірськолижних курортів, які розташовані в 4 областях України. Завдяки чому, кожен турист може відпочити в тому місці, які стане йому по кишені, адже сьогодні в українських Карпатах існують місця відпочинку на будь-яку ціну.

 

 

 


    фейсбук