Готові до підкорення світу? Неважливо, чи хочете відпочити в певній країні, або одразу вирушити в мандри Європою, можна зіткнутися з певними складнощами через відсутність туристичного досвіду.

Розглянемо, куди поїхати, як зібратися в дорогу, оформити туристичне страхування онлайн, щоб не витрачати нерви, час й гроші.

Куди поїхати

Можна відвідати будь-яку країну, але якщо це буде вперше, краще зупинитися на державах, розташованих ближче до України. Вони відрізняються схожою культурою, звичаями та мовою. Також вибір може залежати від бюджету, виділеного для відпочинку. Наприклад, Швейцарія, Норвегія, Данія – дорогі в усіх сенсах, а ось Словаччина, Польща, Болгарія, Молдова обійдуться дешевше.  

Транспорт

Автобус, машина, поїзд, літак – від виду обраного перевізника залежить швидкість, комфорт і вартість пересування. Немає точного визначення, що краще, усе має свої плюси та мінуси, тому вибір повністю залежить від власних відчуттів мандрівника. 

Планування

В епоху інтернету можна не просто все розпланувати, а й практично повністю підготуватися. Продумайте маршрут, забронюйте готель, виберіть відповідні квитки, визначні пам'ятки та місця, в яких хочете побувати.

Страховка

Аби вільно подорожувати іншою країною, потрібна страховка. Можна оформити туристичне страхування онлайн, це також заощадить час із грошима. Під час реєстрації поліса будьте акуратні – вкажіть тип відпочинку, чи плануєте займатися спортом, причину поїздки та страхову суму, від цього залежить покриття, можливості. Якщо подорож на авто – не забудьте про зелену карту, вона обов'язкова.

Багаж

Беріть із собою лише важливі речі, одяг на зміну. З перевантаженням незручно, а якщо це не поїздка на власному авто, за надмірну вагу доведеться доплатити. Краще вибрати сумки-рюкзаки, негроміздкі валізи.

Одяг

Він має бути підібраний відповідно до сезонів й звичаїв країни, куди поїдете. Можна взяти щось на випадок похолодання/потепління. Для економії часу легкий змінний одяг або купальник можна покласти в сумку для ручної поклажі, тож за будь-яких обставин є можливість по прибуттю одразу починати відпочивати. 

Гроші

Краще не їхати з великою сумою. Можна заздалегідь оплатити готель, дорогу, купити квитки до музею та на інші заходи. Частину грошей ефективніше брати готівкою, решту тримати на картці. Продумайте різницю у валютах, поїхати краще вже маючи гроші, які використовуються в обігу в країні, куди вирушаєте. Також радимо відкрити рахунок у банку, який приймають за кордоном – заощадите на комісії.

Проживання

Що далі готель від центру, визначних пам'яток й раніше заброньований, то дешевше. Не концентруйтеся саме на готельних номерах, можна орендувати квартиру чи за допомогою спеціального застосунку знайти сім'ю, яка прийме на постій.

Спілкування

Перед поїздкою намагайтеся трохи підучити мову або принаймні вивчити 10-15 ходових фраз. Про зв'язок також потрібно подбати – мінімізуйте використання інтернету і розмов, заздалегідь скачайте карти, перекладач, потрібну інформацію.

Харчування

Утримайтеся від експериментів у їжі. Незнайома кухня може позначитися на шлунку, а екзотична може бути небезпечною і навіть викликати алергію. Уникайте стандартних туристичних місць. Це надійний спосіб спробувати автентичну недорогу кухню.

 


    фейсбук