Військова робота повна небезпеки, і солдати завжди повинні залишатися в укритті, щоб врятувати своє життя. Але також важливо активно стежити за ворогами. Без допоміжної оптики розгледіти ворога  із надійного захисту буквально неможливо. Але обрати військовий монокуляр чи бінокль нелегка робота через незліченну кількість продуктів, доступних на ринку.

Короткий посібник для покупців військових монокулярів

Збираючись купувати тактичний монокуляр, важливо знати основні моменти, щоб не потрапити на гачок власника магазину. Для тих, хто вже готовий придбати монокуляр тут зібрані найкращі монокуляри для військових – це ціни варіаюють від 4000 грн.

Ось кілька моментів, які ви повинні враховувати при виборі військового монокуляра.

  • Обраний вами монокуляр має бути міцним і надійним, щоб витримувати випадкові падіння та грубе використання, оскільки він використовуватиметься в суворих умовах, де панькатися з ним ніхто не стане.
  • Захист від води та туману має бути першим у вашому контрольному списку. Мати монокуляр без чудової водонепроникності — це все одно, що мати оптику без лінз, тобто це марна трата коштів.
  • Збільшення та об’єктив слід вибирати, пам’ятаючи про те, що вам доведеться використовувати їх в умовах слабкого освітлення. Отже, ми пропонуємо вам використовувати 10-кратне збільшення та 50 мм об’єктив. Ця специфікація дасть вам гарний ближчий огляд цілі.
  • Захист від ударів – ще один фактор, про який вам також треба б пам’ятати. Ми бачили багато монокулярів із хороших матеріалів, але вони не є стійкими до ударів. Обов’язково попросіть власника магазину дати вам ударостійку та надійну оптику з певною гарантією.

Якщо у вас значний бюджет, ми рекомендуємо вибрати монокуляр із вбудованим далекоміром, оскільки він вам дуже допоможе.

Монокуляр чи бінокль?

Більшість сучасних монокулярів використовують призми, щоб подовжити шлях від об’єктива (передньої) лінзи до окулярної лінзи (окуляра) і створити пряме зображення. Оскільки монокуляр є фактично половиною комплекту бінокля та підтримує лише одне око, зображення, які видно через монокуляр, є двовимірними, без тривимірної глибини. Тим не менш, вони цілком здатні замінити деякі біноклі, а іноді й зовсім перевершити їх, особливо там, де мобільність викликає занепокоєння. Для моментів, коли потрібно максимально швидко і ефективно діяти найкращі монокуляри забезпечують необхідну потужність збільшення.

 

 


    фейсбук