Українські Карпати вже давно стали Меккою активного відпочинку і лідером у цьому напрямку є джипінг та подорож на квадрациклах.

Для цього існують спеціальні маршрути, які передбачають безпеку туристів та оточуючого середовища. Звичайно ж чи не найбільше таких знаходиться у столиці гуцульського краю, славному місті Яремче.

Зрозуміло, що для тих, хто хоче випробувати джипінг Яремче чудовий варіант, адже там є все, що треба для туристка від мальовничої природи, до комфортабельних готелів.

Квадроцикл - це транспортний засіб з двотактним або чотиритактним двигуном, також відомий як чотириколісний автомобіль, всюдихід або квадроцикл.

Завдяки своїм властивостям він дуже добре адаптований до їзди по нерівних і важкодоступних ділянках і різних типах поверхонь. 

Які бувають види квадроциклів?

Квадроцикли можна класифікувати за різними критеріями. За вагою транспортного засобу квадроцикли діляться на легкі та звичайні повідомляє сайт https://yaremchetravelcar.com/.

Якщо дивитися на параметри двигуна, то існують квадроцикли з об'ємом від 50 до 1000 см 3 і потужністю 4,5-90 к.с.

Найвідомішою класифікацією чотириколісних транспортних засобів є класифікація, яка базується на застосуванні.

Розрізняємо квадроцикли

  1. Спортивні. Цей тип квадроциклів має великий об’єм двигуна та дуже стабільну, посилену конструкцію. Крім того, транспортний засіб є повнопривідним, тому він буде особливо добре працювати під час руху по мокрій і нерівній поверхні. Для участі в змаганнях зазвичай використовуються спортивні квадроцикли.
  2. Для відпочинку. Як випливає з назви, рекреаційні квадроцикли є ідеальним рішенням для приватних осіб для розважальних цілей. Цей тип чотириколісного транспортного засобу має 200-кубовий двигун і два або чотири колеса, залежно від моделі. Завдяки своїм властивостям використовується для їзди по лісових або польових дорогах.
  3. Для бездоріжжя. Позашляхові квадроцикли створені для їзди в найскладніших умовах. Оснащені повним приводом і міцною підвіскою, вони подолають будь-які перешкоди. Більше того, ці транспортні засоби мають двигуни об’ємом від 300 до 995 см 3 і потужністю близько 80 к. с.

Останні – це ідеальний варінант для подорожі на квадроциклах Яремче, адже він має високу проходимість, що просто таки необхідне для подорожей в горах.

Як безпечно подорожувати на квадроциклі?

Незважаючи на свою стійкість, квадроцикли можуть потрапити в аварію при неправильному керуванні. Особливо небезпечним маневром є поворот, який вимагає відповідного відчуття та вміння.

Додатковою перешкодою під час керування чотириколісним транспортним засобом є погодні умови та природні перешкоди на даній місцевості. Водій квадроцикла повинен характеризуватися високою концентрацією та вмінням балансувати тілом, що забезпечить безпечну та водночас захоплюючу їзду.


    фейсбук