Навіть досвідчені рибалки часто можуть стикатися з питаннями вибору снастей та вудок. Переважно ця проблема виникає перед початком сезону, коли є необхідність оновлення арсеналу. Але новачків питання вибору вудки можуть застати несподівано, коли запросили на рибалку чи є бажання зробити подарунок. Тому давайте більш детально поговоримо на тему вибору та основні різновиди цього оснащення.

Різноманітність вудок

На ринку представлений великий вибір вудок, які відрізняються між собою за безліччю параметрів. Серед основних типів виділяють:

  1. Поплавці. Це спорядження універсального типу, яке є ідеальним для новачків. Розрізняють англійську, матчеву, штекерну та махову різновиди. При виборі рекомендується звернути увагу на такі моменти, як довжина, вага закидання, гнучкість та клас. Досить часто поплавочні моделі виготовляють із вуглепластику, який характеризується легкістю та високими показниками міцності. Завдяки цьому рибалки можуть без будь-яких побоювань робити далекі закидання і використовувати вудку для лову як дрібної, так і великої риби.
  2. Махова. Таку назву вудки отримали через те, що закидання здійснюється коштом помаху руки. У комплектацію моделей цього типу не входять котушки. При виготовленні використовуються такі матеріали, як карбон та скловолокно. Найбільш важкими є моделі зі склопластику. Тому новачкам не рекомендується вибирати варіанти з довжиною понад п'ять метрів.
  3. Вудки телескопічні. Це рибальське оснащення, що складається з кількох колін. На момент складання вони ховаються одна в одну. Завдяки цьому забезпечується компактність у період простою, шляхом чого не виникає складнощів із зберіганням. Найчастіше такі вудки використовуються з поплавцями. У спінінговому та фідерному лові найчастіше використовуються саме штекерні вудилища. Моделі можуть бути маховими та болонськими. Болонські призначені для риболовлі в річках, де є течія.
  4. Штекерні. Якщо ви плануєте вилов коропів та іншої великої риби, вам не обійтися без штекерної вудки. Виріб оснащений телескопічною конструкцією, яка переважно включає 2-3 коліна, які ховаються один в одного. Серед переваг виділяють висококласне складання, високі показники міцності та наявність кінчиків знімного типу. Виходячи з показників жорсткості спінінги розрізняють м'які, середні та жорсткі. Для перевірки цього параметра рекомендується помірятися кінцем вудки в стелю. М'якіші моделі згинаються практично повністю, в жорстких гнуться виключно кінчики.

Де купити вудку телескопічну?

Початківцям у рибальській справі досить просто розгубитися в такому великому асортименті снастей для риболовлі. Тому краще все-таки на перших етапах навчання віддавати перевагу маховим вудкам. Після того, як ви впевненіше почнете себе почувати на риболовлі, і вам буде просто управлятися зі снастями, можете сміливо переходити до штекерних і телескопічних моделей. А купити вудку та інші різновиди можна в інтернет-магазині oneprice.ua. У каталозі представлений великий асортимент моделей від провідних торгових марок, які мають гарну репутацію. Оскільки ми займаємося реалізацією виключно оригінальної продукції, можете бути впевненими в її високих якісних характеристиках. Додаткові консультації вам із задоволенням нададуть наші менеджери.


    фейсбук