Якщо чорний і зелений чай відомі багатьом із нас і вже сприймаються як щось зрозуміле, то про синій — багато хто чує вперше. Однак він — так звана візитна картка Таїланду.

Свою назву напій отримав завдяки сировині, з якої його виготовляють — синіх квітів тайської орхідей. Збирають їх рано вранці, коли квіткові бутони ще закриті. Зростає китайська орхідея в екологічно чистих регіонах країни. Зібрані бутони висушують у природних умовах на відкритому повітрі. Напій не містить кофеїну. Він розповсюджений у більшості країн південно-східної Азії. А тепер — і в Україні. Image

Корисні властивості

Склад синіх квітів дуже багатий. У ньому є марганець, залізо, фосфор, вітаміни групи Б, а також вітаміни Е, C, D і K. Завдяки такому складу готовий чай має низку корисних властивостей.

  1. Може виконувати антиоксидантну функцію.
  2. Впливати на органи зору, зміцнюючи кровоносні судини, усувати напругу очей від тривалої роботи перед комп'ютером.
  3. Покращувати загальний емоційний стан, знижувати рівень стресу, тривожних розладів та занепокоєння, нормалізувати сон.
  4. Нормалізувати мікроциркуляцію, розріджуючи кров, перешкоджати утворенню тромбів і навіть регулювати артеріальний тиск. Якщо хочете спробувати цей напій, можна придбати натуральний синій чай на сайті МАУДАУ.

Також синій чай корисний і в б’ьюті-сфері. Він може запобігати ранній появі сивини. А на основі екстракту квітів готують безліч косметичних засобів: шампуні, маски, бальзами. Для довідки: часто мешканки Таїланду використовують відвар синьої орхідеї для ополіскування свого волосся, щоби зберегти його еластичність, блиск та красу.

Як правильно заварювати

Щоби насолодитися не лише приголомшливим смаком, а й вишуканим глибоким кольором напою, для заварювання краще використовувати скляний чайник. Однак підійде керамічний чи фарфоровий. Усі різновиди можна знайти в каталозі МАУДАУ. Попередньо посуд слід обдати гарячою водою. Потім у чайник укладають приблизно вісім ківток, заливають водою із температурою 90°. Напій заварюють 4 хвилини. Міцність готового чаю залежить від кількості бутонів, які ви поклали в чайник. Можна насолодитися чистим смаком готового напою. А можна урізноманітнити його, додавши туди кілька гілочок свіжої м'яти, корінь імбиру, частку лимона, мед, цукор і навіть молоко. Пити напій можна гарячим або холодним. Це цікаво: із додаванням різних компонентів готовий напій змінює свій колір. Наприклад, лимонний сок робить відтінок фіолетовим. А молоко — блідо-блакитним. Якщо ж додати в заварник квітки гібіскуса-розели, то напій набуває червоного яскравого кольору. Також Анчан використовують під час приготування коктейлів, які потребують видовищності. Або готують із нього кубики льоду, що під час танення в коктейлі поступово змінюють його відтінок. То ж, насолоджуйтеся грою кольорів і відмінним смаком цікавого чаю.


    фейсбук

    Останні матеріали