Острів Джарилгач (в перекладі з тюркського. / Татарський. - Острів обожения дерев) ... для перемоги в Трої, необхідно було принести в жертву дочку одного з царів - Іфігенію, але Ахілл (цар Скіфів) вирішив взяти її в дружини ... Іфігенія була жрицею в Храмі Артеміди (в грецькій міфології невинна, завжди юна богиня полювання, богиня родючості, богиня жіночої цнотливості) і дала обітницю не вступати в шлюб і сховалася від Ахілла ... Закоханий Ахілл хотів узяти ЇЇ силою, але Іфігенія вирішила, що краще кинутися в море, аніж зрадити свою Богиню ...

 

Артеміда врятувала Свою жрицю, посипаючи пісок перед ногами ... Довго переслідував Ахілл прудку Іфігенію, але так і не наздогнав її: ноги тонули в піску - він втомився і залишив її.Так утворилася коса в морі, більше 100 км., Яку назвали Dromos Achilleos (Ахіллів Дромус), тобто Біг Ахілла. Пізніше коса розпалася на острови і найбільший назвали Джарилгач (45 км.)

Накраю острова, біля найвужчого місця, підноситься Джарилгацький маяк (24 м у висоту), зібраний в 1902 році з частин, привезених із Франції. Маяк виготовлений на средстваземлевладельца С.Б. Скадовського.

Спроектував його Олександр Гюстав Ейфель - той самий, який построілзнаменітую Ейфелеву вежу в Парижі.

Острів є Національним Парком України. Тут 250відов метеликів, 248 видів птахів, олені, сайгаки, муфлони, лані, лисиці, зайці ... Раніше він входив до складу Заповідника Асканія Нова (площею 11 тис. гектар), який організував у 1889 році Барон Фрідріх Едуардович Фальц-Фейн (1863 - 1920)

 


    фейсбук