«Великоанадольський»

 

Лісовий заказник загальнодержавного значення розташований у Волноваському районі. Площа 2543,0 га. Створений з метою збереження цінних лісових насаджень штучного походження, які є одними з перших в історії вітчизняного лісівництва в степу.

Історія вітчизняного степового лісорозведення почалася 31 жовтня 1843 року, коли поручик корпусу лісничих В.Є.Графф посіяв перше насіння дерев у розсаднику біля балки Кашлагач. Незважаючи на всі труднощі за 23 роки, до 1866 р., під керівництвом В.Є.Граффа були створені перші 157 гектарів лісових насаджень.

...Чимало десятиліть росте ліс. Вітчизняна наука по праву питається рукотворним дивом природи. Це колиска і жива історія степового лісорозведення. Сучасні насадження лісового масиву представляють усі періоди існування заказника.

Великоанадольський ліс популярний не тільки серед фахівців, але й широких верств населення. Великі площі лісу, більш ніж столітні дерева багатьох порід, розмаїтість ландшафтів, красиві пейзажі приваблюють сюди багатьох. Рівнинні ділянки чергуються з балками і ставками, лісові насадження — з луговими і степовими галявинами, красиві узлісся — з тінистими алеями. У дендропарку зібрана багата колекція деревних і чагарникових рослин.

 


    фейсбук