В місті Тростянець знаходиться унікальна споруда Круглий двір, побудована в 1749 році. Ця овальна будова з чотирма баштами по периметру будувалась як фортеця. Але жодного разу не використовувалась за призначенням. В часи Голіцинскього правління Круглий двір використовувався як театр, в баштах якого проживали артисти-кріпалі. За легендою з Круглого двору ведуть підземні ходи до панського маєтку. Але при реставрування їх знайдено не було.

 

Саме в Круглому дворі відбуваються різні заходи. Традиційно це день міста – перша субота вересня. Кожного року  червень місяць збирає до стін Круглого двору учасників та глядачів фестивалю «Стара фортеця. Подорож крізь століття», Запеклі лицарські бої, лучні змагання, середньовічна корчма, ремісники перенесуть вас до минулого та подарують незабутні враження під час фестивалю. А в серпні фанати рок-музики та рок-групи збираються на музичний фестиваль «Схід-рок» та отримують масу задоволень та драйвовий настрій.

Поруч знаходиться міський парк Чайковського, в якому розташований памятник Чайковському у весь зріст. Це місто відпочинку та спорту в нашому місті. В парку знаходиться майданчик для гри в пляжний футбол, тенісний корт та антивандальні тренажери. На дитячому майданчику розташований ігровий комплекс «Бастіон» та казкові фігури. В зимовий період на ставку в парку влаштовується ковзанка, яку відвідують більше 300 чоловік за день. За відсутність власник ковзанів, можна взяти на прокат

 

 Тростянець відвідують багато туристів з Сумської області, Харкова, Полтави та інших міст. Чарівний дендропарк Нескучне з трьома  озерами – романтичне місце для прогулянок та відпочинку. В гущі дендропарку знаходиться грот «Німф» та трьохсотрічний дуб, куди будь-який турист та мешканець Тростянця прагне обовязково потрапити. 

 

 

 

 


    фейсбук