День міста в Мукачево відзначають в останню неділю травня!

Мукачеве — місто Закарпатської області, що було засноване 896 року. Перша писемна згадка про місто датована ще 1100 тому. 1339 року Федір Коріатович збудував там замок. Мукачевом входило до складу Угорщини, Галицько-Волинського князівства, Австрії, Австро-Угорщини, Чехословаччини, Радянського Союзу. Тепер воно у складі незалежної, суверенної Української держави.

Замок «Паланок» було збудовано для охорони і контролю торгових і воєнних шляхів, він відіграв важливу роль у становленні Мукачевого.

Мукачеве також відоме своїми монастирями: Мукачівський жіночий православний монастир, в ньому зібрано величезну за кількістю книг бібліотеку; Домбокський жіночий православний монастир, Ракошинський чоловічий православний монастир. Велику історичну та архітектурну цінність має замок роду Шенборн, з його оригінальністю архітектурного стилю, а також Мукачівська ратуша.

День міста в Мукачево проходить дуже весело, з притаманним колоритом. Тут влаштовують святкові концерти, на які запрошують відомих українських виконавців, проводять ярмарки, конкурси та фестивалі.


    фейсбук