День міста в Галичі відзначають в другу неділю вересня!

Галич — місто Івано-Франківської області. Колись було центром Галицько-Волинського князівства, перша згадка про яке датується згідно з угорською хронікою ХІІІ ст. до 898 роком.

Археологічні дослідження неподалік від міста, в селах Комарові,Крилосі, Підгородді, Вікторові свідчать про те, що на цій території людина оселилась ще в добу міді-бронзи.

Під час розкопок знайдено розташований на високому пагорбі дитинець і ремісничо-торговельний посад, укріплені ровами та валами. Під пагорбом розташовувалося неукріплене поселення — «підгороддя», заселене ремісниками і торгівцями.

У 1140 році Галич згадується в Іпатіївському літописі. Від 1144 він був столицею Галицького князівства, а згодом і Галицько-Волинської держави.

Величезного розквіту досяг Галич в 2-й половині 12 ст. за князювання Ярослава Осмомисла і Романа Мстиславича, а також його сина Данила Романовича.

1241 року Галич зруйнували монголи. Місто також згадане ще 1255 р., після занепало і втратило своє адміністративне і політичне значення.

В Галичі створено Національний заповідник «Давній Галич».

На святкування Дня міста в Галичі влаштовують різноманітні концерти та конкурси, ярмарки та фестивалі. Часто запрошують відомих виконавців.


    фейсбук