Луцьк — місто в Україні, обласний центр Волинської області. Політичний, культурний і релігійний центр Волині. Луцьк - місто-технопарк. Свій день народження місто святкує 23 серпня.

Сучасна назва міста Луцьк походить від більш старої назви «Лоуческ» або «Лучеськ».

Рік заснування літописного «Лучеська Великого на Стирі» не відомий. Згідно з одними джерелами, він був заснований дулібами у VII ст., а за іншими - Володимиром Великим близько 1000 р. У літописі вперше згадується 1085 р., коли він був вже укріпленим містом, що витримало 6-місячну облогу Болеслава Хороброго.

Первісними його мешканцями були представники східнослов’янських племен дулібів і волинян. У 1097 р. Святополк II віддав Луцьк Давиду Святославичу, який незабаром був вигнаний Давидом Ігоровичем. З тих пір Луцьк до середини XII ст. залишався передмістям Володимир-Волинського князівства, незважаючи на домагання князів київських.

Це дуже гарне, духовно багате місто, що поєднує в собі європейську вишуканість та українську гостинність.

На День міста Луцька на Вас чекатимуть різні феєричні дійства, концерти, різноманітні фестивалі та конкурси у яких можна буде взяти участь! І, як завжди, закінчиться свято урочистим феєрверком…


    фейсбук