Миколаїв відзначає день свого народження в 2-у суботу вересня!

Миколаїв - обласний центр Миколаївської області у південній частині України. Розташований в місці злиття річок Південний Буг та Інгул, в 80 кілометрах від Чорного моря. На честь міста названо астероїд, відкритий Кримською астрофізичною обсерваторією. Місто засноване 1789 року.

Інтенсивне заселення Миколаєва півострова почалося в останній чверті ХVІІІ сторіччя вже після визволення Північного Причорномор'я від турецьких завойовників.

Саме в Миколаєві В.І. Даль, перебуваючи на військовій службі, приступив до створення «Тлумачного словника живої великоросійської мови». У місті бували Ушаков, Пушкін, Горький, Маяковський, Римський-Корсаков. Родом з Миколаєва видатний астроном, академік Ф. А. Бредіхін, дослідник Арктики Г.Л. Брусилів, талановитий флотоводець, океанограф, полярний дослідник і винахідник С.О. Макаров.

День міста спільно з днем народження області миколаївці святкують у другі вихідні вересня. Зазвичай відбуваються яскраві дійства, різноманітні конкурси та концерти, фестивалі та інші розважальні програми…


    фейсбук