Донецьк відзначає день свого народження в останню неділю серпня!

Донецьк - це велике промислове місто в східній частині України. Назву Донецьк отримав від річки Сіверський Донець, яка протікає на півночі Донецької області. На відстані 95 км на південь від Донецька знаходиться Азовське море.

Освоєння земель в районі Донецька було розпочато запорозькими в 17 столітті. У 1869 році починається будівництво металургійного заводу англійцем Джоном Джеймсом Хьюзом, на честь якого був названий робоче селище Юзівка. Дату споруди селища прийнято вважати часом заснування міста Донецька.

Серед визначних пам'яток міста Донецька - Пальма Мерцалова - найстаріший і в той же час наймолодший символ міста. У 1896 році Олексій Мерцалов вручну викував з цілісного шматка рейки дивовижної краси пальму, оригінал прикрашає Гірський інститут в Санкт-Петербурзі, а копія шедевра була встановлена в Донецьку.

Також в Донецьку знаходиться Науковий центр НАН України, що складається з 6 інститутів, а також ряд інших науково-дослідних і проектних інститутів.

День міста і День шахтаря в Донецьку відзначають в останні вихідні серпня. Головні святкові заходи зазвичай проходять у парку ім. Щербакова. Крім того цікаві концерти та вистави відвідувач зможе для себе знайти в Музичному парку міста, на бульварі Пушкіна, а також в сквері Первомайськ. Феєричні концерти та конкурси, виступи та фестивалі чекатимуть на Вас…


    фейсбук