В Євпаторії з’явиться музей піратів Чорного моря

Влітку в Євпаторії відкриється перший в Україні музей піратів Чорного моря. Музей розповість про історію підкорення Чорного моря, розвитку мореплавання і торгівлі, а також створення морських суден.

Найбільша колекція експонатів буде присвячена темі піратства в Чорному морі. Перші морські розбійники з'явилися на його просторах ще за часів античності. До наших днів збереглося чимало відомостей про їхню діяльність, а також велика колекція експонатів. Експозицію музею сформують з предметів з приватних колекцій. Це морські археологічні знахідки, зброя, посуд, старовинні монети, прикраси, фрагменти затонулих кораблів, особисті речі моряків.

Відвідувачі музею зможуть познайомитися з життям і побутом піратів на суші і в морі, звичаями та законами морських розбійників.

 Оформити приміщення планують в стилі старовинного корабля, де відвідувачі зможуть відчути атмосферу життя на судні. Так, наприклад, одна з кімнат перетвориться в скарбницю, а інша - в каюту моряка. Особливою «фішкою» стане й те, що експонати можна торкатися руками.

Музей буде знаходитися в історичній частині міста, по вулиці Революції, 56.

Організатори сподіваються, що музей стане цікавим для жителів і гостей міста, а особливо батькам з дітьми.  В даний час на території Євпаторії діє 13 музеїв і 2 музейні кімнати. Їх експозиції присвячені історії міста, етнографії, культури і традицій народів Криму, військової тематики, охороні здоров'я. З ініціативи міської влади створюється музей Кримської війни, а також музей миру і злагоди при управлінні інвестиційної політики і зовнішньоекономічних зв'язків. У планах міста - відкриття музею іграшки.

Музей піратів Чорного моря створюється з ініціативи молодіжної громадської організації клубу «Шарм».


    фейсбук