Чи ви колись гладили гарненьких оленят? Це викликає просто неповторне задоволення, тому що всі оленятки милі і одразу згадується чудовий мультик з дитинства про Бембі. Для того, щоб мати можливість погодувати таких гарних істот, не потрібно їхати у Лапландію або в інші дуже холодні регіони.

Все вже підготовлено в Закарпатській області. А неподалік можна зняти будиночок в карпатах на двох для того, щоб чудово провести час з улюбленою людиною. 

Особлива оленяча ферма - мрія кожної дорослої дитини

Історія такої незвичайної для України ферми налічує вже майже сорок років. Колись ще за часів радянського союзу їх транспортували гелікоптерами аж з Кенігсбергу. А самі плямисті олені, які проживають на цій фермі, є родом з Приморського краю. 

Розташована ферма недалеко від Хусту, поруч з селами Липча та Іза. Часто цю ферму називають Іза через близькість розташування до цього населеного пункту. Кожного року сюди приїздять тисячі українських туристів для того, щоб мати змогу погодувати з руки гарних тваринок з великими рогами, а також побачити їх на власні очі.

На території фермерства для відвідувачів продаються сухарі, що є справжніми ласощами для оленів й вони їх дуже люблять. Як будете гостювати в цих краях, обов’язково погодуйте оленят.

Найбільше ці чудові жителі ферми полюбляють хліб та яблуко. Самці не бояться людей і сміливо підходять до гостей за гостинцями. А от самиці остерігаються незнайомців та більш обережні. Подивитись на сім’ю оленів: дорослу пару та дитинча це дуже миле видовище, яке Ви ніколи не забудете. 

Ця ферма об’єднує в себе п’ять штучних ставків, ліс та пасовища. Тобто є достатньо місця для комфортного проживання трьох сотень оленів. Найкращий час щоб побачити цих гарних оленів це є ранок та вечір, коли вони приходять за їжею. Коли приїдете на ферму, обов’язково замовляйте екскурсію і тоді вам розкажуть досить багато про цікаве життя цих оленят.

Іноді можна споглядати, як олені деруться. Найчастіше це відбувається у періоди шлюбних ігор, коли самці воюють за самок. У найсильніших оленів може бути навіть десять самок, а у слабких нікого. Сумний природний відбір.

Скільки жителів на оленячій фермі?

На даний момент в цьому місці на п’ятдесят сім гектарів, проживає більше трьох сотень оленів. Плямисті олені є дуже розумними створіннями. Якщо на вулиці не тепло, то вони знають що біля воріт фермерства можна зібратись, погрітись та поїсти смачного сіна.

А от коли приходить весна та тепла погода, то молоді олені можуть піти в ліс, де прохолодно. Також навесні в цих тваринок спадають їх роги. А вже в середині літа відростають нові. Тобто роги в оленів виростають всього за два з половиною місяці. У випадку, якщо буде гарне харчування та тепла погода, то цей процес відбувається суттєво швидше.

А в той момент, коли вже будете втомлені від цікавого споглядання за оленями та Карпатами, можна відпочити в будиночках котеджах Над Фермою. Це чудове місце, де можна розслабитись та відчути повноцінний релакс від близького контакту з природою та горами. Це ідеальне завершення цікавого насиченого дня.


    фейсбук